2019-01-25 204 浏览
深水埗黄金商场一带一向都多美食,唔想只系食D出哂名嘅食肆,一于发掘下未试过嘅餐厅,行过见到电视机介绍自家制濑粉几得意,一于入去试试餐牌有好多选择,可以按个人喜好配汤底,同配料,唔想谂咁多又可以拣已配搭好嘅,汤底有分蕃茄,酸辣,大中小嘅麻辣阿姐见我个样好似选择困难,就推介墙上十大必食,其中白灼鹅肠同黄沙猪润最出色,不过我唔食猪润所以叫左个鹅肠,云吞,柱侯牛腩,潮州鱼蛋配酸辣汤底鹅肠整得好干净,长过一条筷子,咬洛超爽口,冇腥味,阿姐真系冇介绍错,必食之选云吞大大粒,好足料。大大只虾,虾同肉嘅比例刚刚好,鲜虾味浓,肉汁Juice柱侯牛腩两大旧,咬落已经感受到浓郁嘅牛味,肉质松软,好香柱候酱味潮州鱼蛋,冇鱼腥味,新鲜弹牙,鱼肉软熟濑粉是自家制,比一般濑粉粗,白白嘅颜色,唔似传统嘅濑粉用筷子一夹就滑走哂,有点似米线,不过无米缐咁重米味反而感觉清新健康柠乐系原罐可乐,而小食都有好多选择,叫左个炸虾条,热辣辣,外层脆卜卜,弹牙可口,点埋甜酸酱,开胃又野味食饱饱捧住个肚,估唔到尼碗濑粉咁出色

所以叫左个鹅肠,云吞,柱侯牛腩,潮州鱼蛋配酸辣汤底

潮州鱼蛋,冇鱼腥味,新鲜弹牙,鱼肉软熟

食饱饱捧住个肚,估唔到尼碗濑粉咁出色