2024-10-04
大佬之前同屋企人过嚟湾仔配眼镜,跟住就试过呢一间,今次系再encore生啤+华美鸟拼盘首先,我哋叫咗华美鸟拼盘,拼盘分别有烟熏生华美鸡、慢煮鸡肾肉刺、烤半熟鸡肝,三款各有特色,香气扑鼻,色泽诱人!啤酒配搭呢啲小食,真系无敌,还有两杯麒麟一番榨生啤,冰凉可口,开胃无比!主菜西京烧熟成黑豚腩肉接住就嚟咗西京烧熟成黑豚腩肉,外皮酥脆,内里鲜嫩,西京酱味道浓郁,肉质甜美,真系食到唔想停!海胆龙珠卷然后,海胆龙珠卷上场,海胆嘅鲜味,加上蛋黄嘅浓烈,配搭吞拿鱼蓉及紫菜卷皮嘅脆口感,咬落去瞬间令人惊喜,真系好味到唔得了!刺身系列原只伊势龙虾刺身接下来,原只伊势龙虾刺身登场,肉质鲜嫩,味道鲜美,每一口都令人陶醉,彷佛置身海底世界!三文鱼腩刺身再嚟就系三文鱼腩刺身,色泽明亮,油脂分布均匀,入口滑溜,真系食到令人心醉!山葵柚子渍水母刺身山葵柚子渍水母刺身就添上清新的口感,柚子酱汁配合微辣嘅山葵,口感独特三款海苔杯- 黑松露烟熏帆立贝,香气扑鼻,食到令人惊叹!- 火炙厚切𩽾𩾌鱼肝,滑口无比,真系一试成主顾!- 柚子风手切本鲔鱼腩蓉,清新而不腻,完美结尾!冷荞麦面,冷稻庭手打乌冬朋友想食荞麦面,但系我就想食手
生啤+华美鸟拼盘
原只伊势龙虾刺身
三文鱼腩刺身
山葵柚子渍水母刺身
三款海苔杯
- 黑松露烟熏帆立贝,香气扑鼻,食到令人惊叹!
- 火炙厚切𩽾𩾌鱼肝,滑口无比,真系一试成主顾!
- 柚子风手切本鲔鱼腩蓉,清新而不腻,完美结尾!
冷荞麦面,冷稻庭手打乌冬
朋友想食荞麦面,但系我就想食手打乌冬!结果两样都叫晒🤗 两款都配有冷面汁同埋鹌鹑蛋,夏天食非常清爽