2019-02-24 4393 浏览
今日同朋友庆祝生日食生日Lunch, 黎到呢间位于湾仔合和中心嘅Papillon。位置较为偏远,就算去咗合和都要转两次䢂先到,所以lunch time 少人,比较清静。幸存者觉得呢度嘅lunch set 性价比好高,所有餐连饮品都系$88,仲无时间限制,岩晒想同同事倾计又想坐奈啲你出䢂转咗见到Papillon 舖面香茅鸡扒捞檬份量足够正常1.5女仔嘅食量,感觉食极都食唔完咁。鸡扒外皮煎得香脆,略嫌鸡扒切得太散。每条檬粉吸收充足水份,但又于檬粉份量太多,显得𩠌嘅份量不足,但加埋附送一樽辣嘅甜酸汁,味道适中上。海鲜鸡扒喇沙金边粉少少辣都唔食得嘅幸存者竟然食到呢个海鲜喇沙!证明一啲都唔辣,仲保持到喇沙应有嘅香料味。份量相对第一碗无咁大,适合一人食量,汤底惹味十足,加上海鲜足料,可以一战!鲜虾鸡丝炒金边粉味道一般,海鲜粉量足料,建议连埋头先香茅鸡扒嘅甜酸汁一齐食,味道会丰富啲

出䢂转咗见到Papillon 舖面

香茅鸡扒捞檬