餐厅: JOM
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-06-25 209 浏览
#pb食在湾仔湾仔新派新加坡菜🇸🇬New Restaurant Alert 🚨✨湾仔最近新开左间新加坡菜 店名「JOM」马拉话解 Come, let's go!😋 佢嘅位置就系Bakehouse附近 门面装修以绿白色做主题 好似一间cafe咁😍 店内大约有7张枱 环境好光猛👍🏻 食物卖相唔错 可惜食落一般般😐.晚市有二人餐($398) 好似都几多野食👍🏻 散叫食物选择唔算好多 主食价钱$98-$228不等😋 有d特别菜式例如辣椒蟹、辣辣龙虾等 要先预订🤪🔹虾枣🦐推介❤️ 腐皮包住用虾胶、墨鱼胶、肥猪肉等整成嘅馅料😋 炸完出黎好香 食落有虾味👍🏻 又唔会好油腻 会食上瘾😍 不过我上网search呢款好似系潮州菜🤯🔹咖啡骨☕听落好似特别咁 不过都几失望🤪 用咖啡、苹果Jam煮成嘅猪肋骨😋 一上枱闻到好香咖味 不过出奇地食落完全冇味😐 而且猪肋骨唔多肉 所以整体麻麻地🙈 唯一好食就系上面嘅脆脆🤣 🔹新加坡喇沙🍜喇沙椰奶味偏重 唔会好辣 味道唔错的😋 入面有虾、鱼片、蛋、豆卜等等 可惜只虾口感偏淋 唔够爽口😐 🔹叁巴炒通菜🥬份量好少 好似几啖就食完😐 味道得一个字「辣」怕辣嘅朋友千其唔好叫🤪🔹柠
#pb食在湾仔
湾仔新派新加坡菜🇸🇬
New Restaurant Alert 🚨✨

🔹虾枣🦐

🔹咖啡骨☕

🔹新加坡喇沙🍜

🔹叁巴炒通菜🥬
🔹柠檬薏米水(热)🍋
感觉好养生咁 但其实饮落都几甜🤪 薏米份量好多 但系已经煮淋哂😐
🔹桔子汁🍹
普普通通 就好似出面嘅柑桔柠檬汁咁🤣
整体✨ 谂住难得有间新派新加坡菜 好似几特别🥲 但系食物质素真系麻麻地 而且份量偏少 价钱又唔平😐 唔会有下次了😵

JOM
湾仔大王东街7号锐兴楼地下A号舖