2023-10-14
呢间分店系新开张的,之前帮衬过乐富个间,觉得抵食又好味,今日咁岩行经过湾仔,都想回味一下,比较下menu 有冇新野食Menu 野食选择多拣左什锦 野菜拼海鲜天妇罗抹茶荞麦面定食 $138野菜方面: 有南瓜🎃,茄子🍆,秋葵,紫苏叶,全部都炸得卜卜脆,炸粉唔厚海鲜方面,有鱼柳,虾,鱼炸完都仲好嫩滑,虾系爽口的绿色既抹茶荞麦面真系好靓,浸一浸冷面酱汁,食落啖啖冰凉透心,面质弹牙套餐可以加$30 升级至Set A ☺️☺️,有豚肉饺子及特色饮品🥤,饺子馅料足够,绝对系超值另外朋友点了比目鱼柚庵烧御膳 ,同样系$138 ,当然也要升级啦,鱼的外皮煎得好香脆🐥🐥唐扬炸鸡💯💜🤍🩵绝对系我嘅至爱,今次二访就算好饱都要叫,must 过吓口瘾,佢系我食咁多炸鸡最好味热辣辣,鸡肉大大件,幼滑,食落去有少少鸡的香油,超香脆对于酱怪的我,点下沙律酱,仲正🤭🤤🤤🥬🥗海蜇低温鸡肉三文鱼籽沙律$68 ,健康又好食超多三文鱼籽,海蜇大条又爽口,鸡肉系丝状,加埋有益的沙律菜,青瓜片,一d 都唔hea 餐饮点左1️⃣粉红葡萄柚玫瑰茶(冻),饮到淡淡的玫瑰花香,带点酸甜嘅葡萄,柚味2️⃣手摇鲜水果茶(冻)我认为系镇店之宝🥇超级多唔同嘅水
Menu 野食选择多
拣左什锦 野菜拼海鲜天妇罗抹茶荞麦面定食 $138
海鲜方面,有鱼柳,虾,鱼炸完都仲好嫩滑,虾系爽口的
🐥🐥唐扬炸鸡💯💜🤍🩵
热辣辣,鸡肉大大件,幼滑,食落去有少少鸡的香油,超香脆
对于酱怪的我,点下沙律酱,仲正🤭🤤🤤
🥬🥗海蜇低温鸡肉三文鱼籽沙律$68 ,健康又好食
餐饮点左
2️⃣手摇鲜水果茶(冻)我认为系镇店之宝🥇
超级多唔同嘅水果调制而成,士多啤梨,梨,百香果,青柠檬,好香甜,但又唔会太甜,值得一试