2024-12-16
位于湾仔获得超多好评嘅高质泰国菜-泰鑫🇹🇭 由30年泰籍厨师主理👨🏻🍳主打正宗泰国菜🥢亦会不断研发新菜式😜远赴家乡兰实,将独门秘方带到香港🤩等大家可以品尝到最地道嘅泰国风味☺️餐厅以木系装潢加上落地玻璃,营造出清新自然嘅用餐环境🌿泰式烧猪颈肉口感爽脆嘅猪颈肉🐷香口又惹味,肉质嫩滑弹牙😛大大片啖啖肉,而且非常juicy💦要点埋佢嘅酸辣酱汁一齐食,更加滋味😚泰式黄咖喱蟹肉+薄饼泰式黄咖喱可以配搭唔同嘅肉类或者杂菜🤩我拣咗蟹肉🦀味道鲜甜😛加上香浓嘅黄咖喱🍛相当配搭👍🏻黄咖喱唔会好辣,味道偏甜😗另外会跟两件薄饼可以沾上咖喱一齐食🫓飞天炒通菜镬气十足嘅飞天炒通菜🔥通菜口感爽脆,辣辣哋几惹味😛椰汁鸡汤椰奶清香,质地滑顺,再散发清爽嘅酸辣滋味🌶️并带有浓浓嘅香茅香气🥣入面仲有嫩滑嘅鸡肉🐔冬阴功有好多配料非常足料嘅冬阴功汤😛酸酸辣辣够开胃,香浓惹味😚芒果糯米饭糯米饭用上紫米🍚烟烟韧韧,软糯绵密😚芒果香甜🥭再加埋椰浆,层次丰富🫶🏻咁椰青原个椰青青甜解渴💦椰肉鲜嫩香甜🥥🚗而家消费满$400可以系胡忠大厦同合和中心免费泊车3小时🥳
泰式烧猪颈肉
泰式黄咖喱蟹肉+薄饼
飞天炒通菜
镬气十足嘅飞天炒通菜🔥通菜口感爽脆,辣辣哋几惹味😛
椰汁鸡汤
冬阴功
有好多配料非常足料嘅冬阴功汤😛酸酸辣辣够开胃,香浓惹味😚
芒果糯米饭
咁