2021-12-07
同男朋友庆祝一齐20个月👫❤️想食得好啲💖见多人推介湾仔呢间日本洋食屋,就试下喇😋呢间餐厅比较近湾仔码头果边,我由码头行过去唔洗10分钟就到~都唔难揾🤗餐厅环境都几舒服❤️空间感大,唔会坐到好迫。仲有唔少卡位~好啱同朋友倾计、情侣约会☺️好欣赏佢既服务😳一坐低就即刻有店员招呼我地,向我地介绍餐牌,态度好有礼貌~亦都好勤力加水👍可以话系照顾周到♥️🔸招牌日本产黑毛和牛汉堡扒 $189超期待佢既招牌和牛汉堡扒♥️店员有提及系即叫即以人手搓制,而且系100%用日本黑毛和牛制造,厨师会细心挑选和牛既部位🥰上枱时用铁板上,可以keep住个热度,酱汁有4款选择,我地拣左招牌香郁和牛烩酱汁,感觉同和牛几match。食落口肉汁饱满,牛味香浓🐮质感都唔错,够松软,配埋旁边既焗薯同蔬菜,丰富而唔会太腻😋🔸日本产黑毛和牛厚切牛柳扒 $429大推!!呢个睇餐牌时已经流晒口水喇😝💦五成熟刚刚好🥩极极极厚身,颜色粉嫩,咬落口肉质好淋,非常有肉汁,有入口即溶既感觉🤩其实本身已经好够味,如果想再惹味d可以点少少岩盐/wasabi/自家酱汁/黄芥末,调味后味道更升华😇🔸白酱意大利面配香煎北海道带子 $189有惊喜💗好够cream
见多人推介湾仔呢间日本洋食屋,就试下喇😋
餐厅环境都几舒服❤️空间感大,唔会坐到好迫。
仲有唔少卡位~好啱同朋友倾计、情侣约会☺️
好欣赏佢既服务😳
🔸招牌日本产黑毛和牛汉堡扒 $189
🔸日本产黑毛和牛厚切牛柳扒 $429
大推!!呢个睇餐牌时已经流晒口水喇😝💦
🔸白酱意大利面配香煎北海道带子 $189
有惊喜💗好够creamy,佢个白酱带有黑松露酱,整个意粉散发出黑松露香味🥰带子一共有3粒,大大粒且有鲜味❤️咬落去爽口弹牙 好正呢😆
🍮抹茶意式奶冻 $59
最后一定要叫个甜品先完满😆我系抹茶控🍵见到抹茶呢两个字已经忍唔住要试吓🤣
奶冻口感软滑😍抹茶味香浓💚配埋红豆同唔会太甜既忌廉,成件事好夹😚👍
🍹蜜桃芒果汁 $49
🍹青柠梳打 $49
蜜桃芒果汁清甜,芒果味浓🥭青柠梳打就比较清爽,解腻一流😝
整个用餐体验很好呢💕
食物质素好高,服务亦有酒店水准😆
个人几推介黎呢度庆祝生日、纪念日~相信可以几难忘🥰