2024-10-03
日本过江龙竹麓拉面系香港开左第三间分店啦!最新湾仔分店系9月30日正式开张。湾仔店先有既沾面同埋新开业限定鸡手羽辛口胡椒汤拉面!点知……可能系新开业同埋太好食既关系,我地夜晚黎到既时候,鸡手羽辛口胡椒汤拉面已经卖晒啦~不过唔紧要!佢地仲有多款招牌拉面同埋同小食等紧我地架嘛!𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 爆裂和牛沾面 $128呢款爆裂和牛沾面系竹麓拉面系香港首次推出沾面系列!沾面汁用左日谷样黑豆味噌加入和牛熬制而成,香浓得黎仲带d辣味唔够辣都唔紧要!竹麓拉面仲有辣油提供,可以加到满意为止✨ 名古屋鸡白汤拉面 $88鸡白汤味道超浓,汤质非常creamy,鸡汤带点黄,鸡油香味好够!拉面面质幼滑弹牙,好挂汤,同鸡白汤好夹✨ 半身若鸡 $98外脆内滑既半身若鸡,咸香味适中,口感同香味都十足隔壁枱叫左,香到我地都即刻叫左份真系好正✨ 月见和牛背脂和牛丼 $128喧宾夺主既一个和牛丼,实在系太过份系拉面店之中出玩和牛丼已经好难得,佢仲要好好食就真系更加难得香浓既日本蛋包住饭粒,再加上和牛和脂味都好足够既牛背脂同和牛牛肉,加埋一齐真系好满足既感受,太过份啦!✨ 黑豚肉饺子 $48✨ 脆三文鱼皮 $48
不过唔紧要!佢地仲有多款招牌拉面同埋同小食等紧我地架嘛!
𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥
✨ 爆裂和牛沾面 $128
呢款爆裂和牛沾面系竹麓拉面系香港首次推出沾面系列!
唔够辣都唔紧要!竹麓拉面仲有辣油提供,可以加到满意为止
✨ 名古屋鸡白汤拉面 $88
拉面面质幼滑弹牙,好挂汤,同鸡白汤好夹
✨ 半身若鸡 $98
外脆内滑既半身若鸡,咸香味适中,口感同香味都十足
隔壁枱叫左,香到我地都即刻叫左份
真系好正
✨ 月见和牛背脂和牛丼 $128
喧宾夺主既一个和牛丼,实在系太过份
✨ 黑豚肉饺子 $48
✨ 脆三文鱼皮 $48