2021-12-19 1201 浏览
朋友住骏洋邨咁耐一直都无咩机会去探佢🤣今次一于试试附近难得少有嘅餐厅先👍🏻估唔到食物质素咁高㖞!今次我地个menu由厨师发版!价钱根据海鲜价格💰可以比大家参考一下😚(*朋友埋单,无问价钱🤣)呢度环境超级适合包场🥰连K都有得唱🎵-🥗流心皮蛋番茄沙律呢个沙津个车厘茄绝对有来头!之前咁啱收过果篮🧺一直对呢个蕃茄仔念念不忘🥰黎自日本静冈劲劲劲高糖度嘅涨卜卜劲好味‼️酸甜酱汁配上新鲜香甜无渣白玉苦瓜同流心皮蛋实在超级fresh❤️🦐石锅火焰醉海虾呢个好似欣赏表演咁🤣店家会即席系你面前倒入大量酒精再高速炒匀海虾🦐配合茄子🍆同洋葱🧅提鲜!不得不赞呢个海虾实在新鲜,肉质超级弹牙‼️🥂Sparlking rose champagne估唔到呢个又几啱我心水㖞💕甜甜地令人想一杯接一杯咁饮,劲易入口,酒嘅浓度唔会太高❣️非常适合品尝海鲜嘅时候送酒🍷🐚清蒸北海道扇贝呢个简单嘅清蒸都好需要心机❤️内外都清洗得超级干净嘅特大扇贝上面铺上粉丝同已经预先调味同炒熟熟蒜🧄。蒸熟后拌入豉油就已经好够味😍🐟秘制榄豉酱温室野菌蒸花尾趸呢个伴碟超级靓💚🤍绿白相间,相映成趣❤️‍🔥翠肉瓜整到软绵好juicy❣️秘制榄豉酸酸地又咸咸地好开胃😊花尾
🥗流心皮蛋番茄沙律

🦐石锅火焰醉海虾

🥂Sparlking rose champagne

🐚清蒸北海道扇贝

🐟秘制榄豉酱温室野菌蒸花尾趸
呢个伴碟超级靓💚🤍绿白相间,相映成趣❤️‍🔥翠肉瓜整到软绵好juicy❣️秘制榄豉酸酸地又咸咸地好开胃😊花尾趸最瞩目一定系骨胶丰富嘅厚实鱼皮,好在店家洗得干净,没有一丝鳞片🐟唔洗多讲趸肉当然新鲜弹牙,赞👍🏻

🐚蒸鲍鱼拼大蚬
特大鲍鱼蒸到恰到好处,一切开就轻易分离内藏同鲍鱼肉👍🏻肉质嫩滑弹牙!大蚬仲食到咸香海鲜味,好似置身海洋当中🌊好欣赏店家总会配备少量绿色菜系每道菜当中💚呢个就有嫩滑baby spinach🥬

🦞上汤芝士蒸青花龙虾
超级新鲜嘅大大只龙虾上面铺满芝士比较偏淡嘅芝士碎,咁就可以避免到芝士抢哂味👍🏻蒸完过后嘅龙虾鲜味十足、肉质弹牙,店家会即刻用火枪烧到芝士有焦香风味🔥

🐔虫草花冬菇蒸鲜鸡
呢个绝对有惊喜‼️鸡肉嫩滑非常入味👍🏻配菜方面有细嫩嘅温室豆苗、新鲜爽口嘅鲜冬菇、紫洋葱圈,成功带出鸡肉嘅鲜味🐔

🦪牛肩胛芦笋卷拼豆苗生熟蒜蒸生蚝
呢道菜好贪心😚牛味极度浓郁,肉质嫩滑而且一啲肥膏都无嘅牛肩胛片包裹住幼身鲜嫩嘅芦笋条;嫩滑豆苗mix埋鹅肝肠好特别🥬;一个手掌🖐️咁大嘅生蒜蒸生蚝🦪一咬落去爆哂汁。

🥣云耳黑豚十六谷粥
吸收晒所有海鲜精华嘅粥鲜味十足,比较淡口少少,食落好舒服😚暖暖个胃的不二之选👍🏻都好欣赏个嫩滑猪肉味浓郁鲜嫩嘅黑豚肉片🐷
  • 蒸青花龙虾
  • 流心皮蛋番茄沙律