2017-11-30 2589 浏览
之前朋友介绍佐敦附近有间火锅店,所以同屋企人一齐去。由佐敦地铁站出发大约5分钟路程,好容易揾。我哋六点钟去到,未到食饭时间人数唔算太多,好快坐低左,而且火锅店座位舒适宽敞。火锅汤底选择有好多,仲有花胶汤底,除咗海鲜同火锅配料之外,仲有刺身。好快拣咗个汤底,鲜茄浓汤大眼鸡,材料十足,除咗番茄仲有粟米,薯仔,菇等等,蕃茄味香浓之余,而且有原条大眼鸡,大眼鸡肉质结实。见到有海鲜拼盘,而且价钱只系$238,上枱𠮶阵见到真系唔讲得少,蟹肉鲜甜而且好多膏,哈大只之余仲好弹牙,脆鲩片同鳝片非常爽脆,鲍鱼亦好有弹性。手切片颈脊,脂肪分布平均,好有咬口,而且肉质嫩滑。手打四宝丸,有墨鱼丸、鲜虾丸、鲮鱼丸同牛肉丸,十分爽口,而且味道适中。猪润系黄沙猪膶,猪润中嘅极品,而且大大片,食落口感结实。鱼卜大大嚿,分量亦好多,食起来冇腥味。冰豆腐吸收左汤嘅精华味道一流,淮山口感清新,莴笋鲜嫩翠绿。自家制手工面,面质爽口弹牙,十分饱肚。以后如果打边炉,淘园绝对系首选。
之前朋友介绍佐敦附近有间火锅店,所以同屋企人一齐去。
由佐敦地铁站出发大约5分钟路程,好容易揾。
手切片颈脊,脂肪分布平均,好有咬口,而且肉质嫩滑。
猪润系黄沙猪膶,猪润中嘅极品,而且大大片,食落口感结实。
鱼卜大大嚿,分量亦好多,食起来冇腥味。
冰豆腐吸收左汤嘅精华味道一流,淮山口感清新,莴笋鲜嫩翠绿。
自家制手工面,面质爽口弹牙,十分饱肚。

以后如果打边炉,淘园绝对系首选。
  • 番茄浓汤大眼鸡
  • 生猛海鲜拼盘