2018-06-07
福荣街呢间「火锅煮场」,啱哂揸车🚗人仕,尤其八、九点之后,泊车更加无难度😬,就算你搭地铁行过来都系5分钟左右,要食靓野,最梗要识揾门路。「火㶽煮埸」越做越旺,生意咁好全因佢地靓嘅食材新鲜,用料上乘,加埋用心制作,好多时热卖嘅火锅料会极速沽清,所以今日来之前特别叫佢地留啲靓牛比我地!饮品选择多且经济实惠,唔使就住就住,小食亦系几十元有交易,先来作一下热身又何妨🤗店员首先奉上酱油,好多火锅店比十几款比你㨂,不过多唔系代表好,反而我钟意呢度几款就够,正所谓贵精不贵多,新鲜青、红椒(绝对新鲜),芫茜,是我必然之选,对提升食物鲜味及层次很重要!蕃茄海鲜汤底⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢个汤底系用二十几斤新鲜蕃茄肴制,绝非茄膏开,所以茄味浓郁,净系个汤都值回票价,系你面前加埋真材实料海鲜,无花无假,自己买料都唔得啦,个个赞口不绝架👍🏻三式牛肉拼盘⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️牛牛隆重登场,由上而下分别系:顶级牛𦟌顶级安格斯牛小排本地手切牛颈脊好彩一早打电话预留,靓嘢好快卖哂,打边炉无靓牛食点对得住自己呀唔系讲笑,有图有真相,靓到吖😍几个人,啤一啤,边食边吹下水,辛苦揾来自在食,真系唔好刻薄自己啊!我地仲叫左好多必点火锅配料,全部新鲜
「火㶽煮埸」越做越旺,生意咁好全因佢地靓嘅食材新鲜,用料上乘,加埋用心制作,好多时热卖嘅火锅料会极速沽清,所以今日来之前特别叫佢地留啲靓牛比我地! 饮品选择多且经济实惠,唔使就住就住,小食亦系几十元有交易,先来作一下热身又何妨🤗 店员首先奉上酱油,好多 火锅店比十几款比你㨂,不过多唔系代表好,反而我钟意呢度几款就够,正所谓贵精不贵多,新鲜青、红椒(绝对新鲜),芫茜,是我必然之选,对提升食物鲜味及层次很重要!

牛牛隆重登场,由上而下分别系:
顶级牛𦟌
顶级安格斯牛小排
本地手切牛颈脊
全部自家手打,保证新鲜,弹牙鲜味,食嘅时候连啖蕃茄汤都饮埋,正! 即炸响玲,令舍不同,非一般靠来货供应,推荐大家必食之选👍🏻 滚下滚下,十下十下,又捞下捞下,呢啲就系打边炉过瘾之处,难怪香港人一年四季都咁钟意!
 仲有一提,呢度九点后有七折优惠,我地当然👅埋呢个优惠啦😬
四条友,饮饱食醉人均消费都系二百零元,呢啲街坊价小店真系靠薄利多销经营,抵佢越做越旺,越做越强👍🏻