2023-10-19
上一次食完滚得囍一直念念不忘佢哋啲饺子同汤底,今日过开嚟北角一定要二访😎 滚得囍门面非常易认,有一张皇帝坐龙椅,仲有好多饰物俾你扮下皇帝,皇后,宫女等等,打下卡都几过瘾🤭🌟康熙花胶鸡汤锅见到隔离枱叫呢个,好鬼正,即刻照跟😚 汤底有跟一大碟花胶,职员好细心剪开再放喺个汤底度,花胶质素几好㖞,一啲都唔腥又几滑😍😍另外跟𠮶半只鸡份量都唔少,鸡肉嫩滑。但打边炉之前记得要饮佢个汤底呀,真系好好味呀😌🌟黄金双拼(秘制咸蛋黄酱)新鲜炸嘅响铃同埋鱼皮,配埋咸蛋黄酱,即刻叫咗两杯啤酒饮饮,1664不嬲好饮,配埋呢个双拼真系爽爆😉🌟滚得囍饺子拼盘一共有十粒,最钟意系佢个和牛饺,就系呢只味道啦,真系好香🤤另外芋头饺都非常好味,韭菜饺我都觉得好好😌🌟本地牛颈脊骟牯牛肉卖相几靓,食落仲正😆 每一块嘅大细厚度我都好钟意,轻轻灼灼,少少粉红色就起啦,唔好浪费咁靓嘅牛肉😚🌟沙白蚬全部冇沙,只只胀卜卜,个壳一开就食得,鲜😚🌟滚得囍丰盛杂菜拼盘菜心,黄芽白,油麦菜,菇,粟米,蕃茄等等,应有尽有,真心觉得啲菜非常甜,好味道🤤我哋上次冇食牛肉,今次食非常有惊喜😎 其他菜式都保持到水准,我同朋友觉得样样都好食。我留意到有个冬阴
🌟康熙花胶鸡汤锅
🌟黄金双拼(秘制咸蛋黄酱)
🌟滚得囍饺子拼盘
🌟本地牛颈脊骟牯牛肉
🌟沙白蚬
全部冇沙,只只胀卜卜,个壳一开就食得,鲜😚
🌟滚得囍丰盛杂菜拼盘
我哋上次冇食牛肉,今次食非常有惊喜😎 其他菜式都保持到水准,我同朋友觉得样样都好食。我留意到有个冬阴功汤底,我都有啲兴趣,相信我下一次都会试下😁 餐厅好近北角地铁站A3出口,饮咗酒都唔怕。 讲起饮酒,佢有个牛肉加三粒米清酒套餐, 做紧优惠,应该都非常唔错,大家真系要bookmark,得闲嚟试下,真心推介🤩