呢日友人带咗我嚟青衣城打边炉,呢间台式火锅做紧”日本JA全农和牛嘉年华”有买一送一优惠😮 仲送500g嘅日本和牛,真系好抵呀😻 呢个套餐除咗日本和牛,都有多款肉类提供,牛魔王一定会钟意😉锅底除咗恒常有嘅八款锅底之外,亦有推出期间限定锅底😆 我哋试咗台南清香椰子鸡锅,喺打边炉之前我试咗一啖汤底,真系好清甜,入面除咗有乌鸡之外,仲有虫草花、杞子同埋椰子片🥥肉类“日本JA全农和牛嘉年华” 除咗有额外附送嘅日本A5和牛之外,其他嘅肉类餐点系等于”美国极佳牛肩胛肉晚餐”,所以买一送一嚟讲,其实价钱几抵食🤩 500g嘅日本A5和牛令人好满足呀,因为佢嘅雪花劲靓,入口即溶🐮 呢个套餐仲包括其他猪、牛、羊同埋鸡。当中嘅美国极佳牛肩胛肉牛肉味道几浓郁,而且渌完都几嫩滑。海鲜海鲜方面,呢度有两款鲜鱼片、海虾、墨鱼仔、墨鱼滑等等。个人几钟意佢嘅墨鱼仔,食落口几爽弹🦑火锅配料有台湾嘅鸭血同埋蜂巢豆腐,两款都好适合火锅🍲 可以喺QR code落单之余,外面仲有个排列整齐嘅自助吧,有大量丸类同埋蔬菜🥬 咁就可以均衡饮食啦,又有肉又有菜。熟食区台式嘅熟食都有好多种,除咗有常见嘅台湾肠之外,个人钟意佢嘅药膳鸡脚同埋台

锅底

肉类

海鲜

火锅配料

熟食区
台式嘅熟食都有好多种,除咗有常见嘅台湾肠之外,个人钟意佢嘅药膳鸡脚同埋台式卤猪手,两款都炆得好入味🐷 餐厅仲增设咗一个台式小菜任食嘅区域,我比较迟先发现到呢个区,位置喺餐厅入口附近。台式小菜非常受欢迎,见到好多客人都食得好满足😗

甜品
甜品方面,除咗有雪糕雪条任食之外,喺自助吧嘅一旁仲有个甜品区,入面有DIY台式仙草芋圆同埋西式嘅芝士蛋糕🍰 呢个芝士蛋糕食落口好绵密,虽然比较饱肚,但系都推荐大家试吓,我仲用雪糕配埋芝士蛋糕一齐食添呀🤪

饮品
餐厅提供嘅汽水居然有人气产品 生 百事🥤 另外亦都有店舖自家制嘅无糖茶,比较特别嘅系见到白桃乌龙茶嘅茶包入面有啲白桃粒粒,落去嘅白桃味好清香🍑 另外亦都有啤酒任饮。

而家餐厅做紧买一送一优惠,约埋朋友一齐嚟食就啱晒啦💛