2023-09-30
从心素食,你话你会从心去对待员工,但你啲员工绝对没有从心去对待客人!请认真考虑下要再度培训啲咁面目狰狞,工作态度咁有问题既员工!‘你让一让我行入去呀,唔好企喺度等!’一个侍应拎住两袋外卖想行入去reception 位兼收银位时同我讲‘系呀,你唔好企喺度等,要等出去外面等,企喺度阻住都冇用!’果做reception 既面目狰狞既女人同我咁讲中秋节晚上食饭订左枱都要等在所难免,我绝对理解,依家我不满系职员既态度,你礼貌地请客人不要阻碍你们不能吗?系都要用以上既语气讲野?外面等入座既客人已经企左成30人喺度,要是你安排得好的话就唔需要我企喺度等,就唔需要你所谓既我阻住你,你忙到不可开交但请你不要用自己既情绪发泄去客人身上,其实你连基本礼貌都没有!不知所谓!不过我都多谢你令我之后去左第二间餐厅食左餐丰富既晚餐,喺冇订位既情况之下都有意想不到好既用餐体验,我绝对相信喺果位无能既女人安排下不能得到!完!