餐厅: 集眾菜館
资讯:

2022-03-30 320 浏览
好耐无食过咁有镬气的杨州炒饭及星洲炒米了,咁普通的菜式出面好多时食到的都是普普通通求求其其,你可能会讲几十蚊货仔仲有D乜野要求woo,不过我想讲呢间野收的都是$50以下(无加一)仲要有老火例汤兼跟埋餐饮,所以真系要黎试试。有相为证杨州炒饭$48,星洲炒米$49杨州炒饭好够镬气又唔太油,D饭炒得够干身,好有饭香。炒饭的配料都几新鲜,食佢D虾就知,唔系千年雪虾仁而系有弹性有虾味的虾。星洲炒米同样够镬气,D咖哩粉捞得好匀,食的时候唔会一啖好浓味一啖就淡而无味,配料亦非常新解,韭黄葱段都炒得好香。将简单的𩠌菜煮得好食真系一D都唔简单,似乎大厨对自己的出品都有一定嘅要求,唔系求其午餐快靓正。
有相为证杨州炒饭$48,星洲炒米$49