2023-04-17 177 浏览
🥰食左间超好味既鳗鱼饭,系一定要推介下!除左日本,我系香港基本上都唔食鳗鱼,好怕阵泥味。呢间餐厅既鳗鱼系由日本直送🥰加上用日本纪州备长炭烹调,好惊艳💖—✧ 鳗鱼重 Unagi Set $420 可选蒲烧/白烧,我拣左蒲烧连茶碗蒸、小钵、日本清汤及白饭✦茶碗蒸入面有鳗鱼肉架😳✦小钵鳗鱼啫喱配上少少面豉酱,开头有啲惊会腥,但完全冇,系有少少鲜甜同鱼味✦日本清汤鳗鱼骨煮成既汤✦鳗鱼饭(重点!!)系座位可以睇到师傅系度泼扇烧鳗鱼,望住已经劲期待。一上枱劲香炭烧味,鳗鱼质感肥厚,浓浓油脂🥰最重要系冇泥味!!!真系日本鳗鱼黎架🙈开心进食,极赞💕如果个饭底可以硬返些少更完美.✧鹤梅 柚子酒 $80有50%以上柚子汁,酒精7%,基本上无乜酒味,但好好饮🥰顺便消消滞,Perfect!

✧ 鳗鱼重 Unagi Set $420
可选蒲烧/白烧,我拣左蒲烧
连茶碗蒸、小钵、日本清汤及白饭
✦茶碗蒸
入面有鳗鱼肉架😳
✦小钵
✦日本清汤
鳗鱼骨煮成既汤
✦鳗鱼饭(重点!!)
✧鹤梅 柚子酒 $80