2023-05-28
荃湾沙咀道原来好多出色小店,卧虎藏龙,炯记餐室 招牌人气烟熏烧鹅,食过返寻味。下班之后我想快点食个靓面,拣咗炯记餐室,皆因好挂住佢哋嘅太子鹅油捞面、手撕鸡,仲想食秘制酱皇腩叉。店员服务很好,介绍我试吓新推出嘅大满足。特盛套餐,上菜速度快。大满足特盛套餐Rice + Noodles Set特盛套餐 A1 $68手撕鸡饭(盐焗/麻辣)、太子鹅油叉烧捞粗、前菜及老火汤。一次过满足晒我为食嘅欲望。手撕鸡饭,麻辣口味够晒刺激,分量恰当,可以试多啲唔同嘅食物。太子鹅油叉烧捞粗,绝对唔会失望,太子鹅油香夹滑,味道浓郁,叉烧肥瘦均匀,捞粗爽口好味,值得回味再回味!特盛套餐 A3 $88手撕鸡饭(盐焗/麻辣)、牛魔王太子鹅油捞粗、前菜及老火汤,牛魔王真系贵得有道理。手撕鸡饭,盐焗口味,最经典。牛魔王 我最喜欢嘅牛腩同埋牛肚,肉质鲜嫩多汁,牛味浓郁,口感软滑,难得的香港味道。太子鹅油捞粗,一如以往的高水准,前菜开胃,老火汤真材实料冇味精,牛魔王真系贵得有道理。麻辣熏蹄最后忍唔住追加了小食,充满四川风味,麻辣熏蹄 辣得过瘾。最后饮番杯香浓,冻咖啡,清爽解渴。
大满足特盛套餐
Rice + Noodles Set
特盛套餐 A1 $68
特盛套餐 A3 $88
麻辣熏蹄
最后忍唔住追加了小食,充满四川风味,麻辣熏蹄 辣得过瘾。
最后饮番杯香浓,冻咖啡,清爽解渴。