2021-06-26
2034 浏览
呢个星期日日落雨,唔想去咁远食晏,近近地去 IFC 揾食,听闻呢间丼吉炸猪扒出晒名,咁就去试下。由于即庆…预约唔到,只能 walk on, 12:10去到…攞飞004,以为好快有位,由于第一轮客基本上比晒 book 位既人,所以只可等第一轮食完先可以有位,等呀等…等左30分钟…终于可以入座。如果有点选吉列猪扒,职员会呈上每人一兜仔芝麻,供我地自行磨碎,磨碎过程很疗愈,芝麻香气不断,然后加入猪扒酱,食猪扒时可以沾上酱汁。我地点左:刺身饭配炸猪柳刺身饭配炸蚝、炸虾炸猪柳、炸蚝、炸虾定食值得一赞既系…炸物一d都唔油腻,完全唔会一口油淋淋!由于冇点炸猪扒,所以比唔到评价,但炸蚝同炸虾绝对比猪柳出色,猪柳唔够 juicy, 干左少少,所以鞋左d。可能 IFC 地价贵,所以呢间分店价钱相对其他分店高左几十蚊,但唔知其他分店质素会唔会一样呢?
我地点左:
刺身饭配炸猪柳