2021-07-16 134 浏览
之前记得睇post话小丸子限定餐厅到七月尾,所以今日黎试返上次觉得好吸引既爷爷秘制酱茶鸭😍想有啲汤水就又嗌咗之前食过既小丸子饺饺震,甜品友藏雪糕红豆冰😋未估到最先上竟然系红豆冰,我???问哥哥仔,话你又没讲要后上,我以为你要先上,我⋯⋯你又冇问我?冇可能没食饭先食红豆冰㗎⋯⋯虽然觉得有啲唔开心?不过都留低个红豆冰影相先,跟住由佢融⋯⋯小丸子饺饺震睇新menu个图我以为同之前唔一样,不过食到都系一样😂虾仁猪肉饺两只,韭菜猪肉饺两只,芹菜云耳猪肉饺两只,不过今次就摆盘比上次靓少少冇咁求其🤣饺子都好味,汤都有少少胡椒味,不过量就真系唔算好多啦~铛铛铛爷爷秘制酱茶鸭终于黎啦!我睇个menu图以为周围白色嘢系饼,原来系炸虾片🤣份量半只,睇落好多,我以为自己食唔晒不过最尾都食晒,净返骨同啲比较肥既皮🙈觉得好过上次既蒜香骨,至少今次啲鸭肉全部都可以咬落😂皮肉都有茶香同熏烤香,皮肥啲,肉都唔dry,不过食多就会觉得有啲啲咸🤏友藏红豆冰就可能中间冰落得多?个雪糕都keep到我食完正餐😂都好食既,红豆同雪糕量都唔少亦都唔甜😋不过因为冰融咗雪糕个奶香就被冲淡咗啲😂爷爷秘制酱茶鸭 7.0/9小丸子饺饺震 6.

爷爷秘制酱茶鸭 7.0/9
小丸子饺饺震 6.5/9
友藏雪糕红豆冰 7.0/9

OVERALL 6.5/9

之后隔离台有新客,点单既女仔就有问佢哋红豆沙系一起定叫先上,我上次黎果时嗌咗个红豆饼都有被问过,唔知今次个红豆冰点就问都冇问就“被以为”要先上😒

走时又问过店员,小丸子限定餐厅会延长到八月尾😌咁就可以唔洗赶住过一阵再黎试藤椒鱼啦~