2021-06-06
一向系西营盘 Blossom fans,得知佢哋喺九龙城开分店,当然要捧场!老板们好有心咁样亲自去木场handmade唔同嘅家私,当中不得不提就系张bar 枱!真系令人过目不忘!不过好似so far 近门口嘅小木枱同小木凳做咗打卡位😂😂呢度嘅menu 同西营盘一样,呢度好似走日式同fusion多d,西营盘就西式啲~ Menu入面有两个选择系令我struggle 左一阵,一个系椰菜花饭,另一个系咖喱汤鸡肉定食,椰菜蕃蕃系而家好轻嘅素食,椰菜花饭代替饭可以更健康,亦带俾你满满嘅饱腹感❤️ 到最后因为我唔想食豆嘅关系,我拣咗咖喱汤鸡肉定食,呢个定食令我感受到厨师嘅细致系因为佢入面嘅蔬菜都拖过油,香口得黎又唔会似炸天丼咁油腻,而且入面嘅蔬菜食落都甜,又多款式,南瓜莲藕红萝卜薯仔等等,够晒健康!如果真系要讲可以再进步嘅,应该就系鸡肉嘅处理,仍然有带点雪味同唔够滑,可能经过调味会好啲?到最后,就算食都几饱都一定要order Tiramisu!!! 食过嘅就会知道佢哋嘅真系Cafe界来讲最好食嘅!
咖喱汤鸡肉定食
Tiramisu