2019-06-14 77 浏览
西式自助餐、日式放题就食得多,中式自助餐都系第一次!因为有亲戚介绍,今次专程订位嚟到上环京香阁~以大约$260嘅价钱,就可以食到花胶鸡汤、鲍鱼、片皮鸭!听落真系好吸引!提一提大家,一定一定要订位先好黎!因为个场真系好full ~一坐低,侍应好快就会递上一碗花胶鸡汤同埋每人一碟花菇鲍鱼。花胶鸡汤非常清甜,花胶炆得好够林!花菇和鲍鱼亦非常入味,但又不会太咸!之后就可以去自助小食区去拎熟食,或者可以排队拎片皮鸭。当然要先介绍主角片皮鸭啦!片皮鸭可以无限encore,每人可以拎4分、油份十足!配上薄薄既饼皮、香葱、哈密瓜、酱汁,味道好丰富!我地食左三转!好彩嘅话有时会有鸭脾食添!唔好睇小中式自助餐,餐厅选择好多,但系质素真系有返咁上下。咕噜肉酸甜刚好,炸皮不会太厚~干炒四季豆镬气十足,味道微辣。不知道餐厅系咪有川菜师傅,餐厅有唔少四川菜式,最爱土豆丝!爽辣惹味!豆苗炒得好好食!唔会太老!餐厅仲有好多即制点心小笼包皮薄,充满肉汁甜品方面桂花丸子同姜茶丸子亦很出色!特别钟意前者,因为真系酒香味十足!高力豆沙亦很有惊喜!一口份量,唔会有饱滞感~餐厅食物款式多,而每一样嘅质素都manage 到!想大饱

一坐低,侍应好快就会递上一碗花胶鸡汤同埋每人一碟花菇鲍鱼。

花胶鸡汤非常清甜,花胶炆得好够林!

花菇和鲍鱼亦非常入味,但又不会太咸!

之后就可以去自助小食区去拎熟食,或者可以排队拎片皮鸭。

唔好睇小中式自助餐,餐厅选择好多,但系质素真系有返咁上下。
咕噜肉酸甜刚好,炸皮不会太厚~

干炒四季豆镬气十足,味道微辣。

豆苗炒得好好食!唔会太老!

餐厅仲有好多即制点心
小笼包皮薄,充满肉汁

高力豆沙亦很有惊喜!一口份量,唔会有饱滞感~

餐厅食物款式多,而每一样嘅质素都manage 到!想大饱口福嘅话不妨试试!

• 原只鲍鱼花菇
  • 片皮鸭