2015-01-21 1282 浏览
系旺角住左十几年,由日式放题,铁板烧到鸡煲,潮州打冷。从中国野到外国野。可以话食匀世界,可以话系旺角食之达人。但系等别钟情泰国野,因为好中意泰国酱汁味道,酸酸辣辣好开胃。旺角泰国野唔多,女人街旁有2-3间。但系唔系太喊就系太甜。完全唔似泰国野。无d泰国风味。但系今次呢间就唔同啦,呢间系上海街既泰国串烧铺,门面唔算靓,不过一睇就知系泰国餐厅。入面都算光猛,装修还可以。环境不过不失。而特别之处就系出面有炉做串烧,即叫即烧,可能条街无咩食,搞到得佢d烧烤味成街都系,我都系比味道带来先知有间泰国烧烤店。讲返野食啦。我就梗系必叫烧鸡亦啦,加份肉串。其实见到有烤鱼同其他既,不过条鱼太大条惊食唔晒,先叫少少试试先。点知来到有2款汁伴上。一只系好似沙爹 汁,另一只就系我所讲既烧烤汁之王。估唔到烧野食配上泰国辣汁会咁好食。d辣汁令到只一般既鸡亦变得唔一般,佢果种辣系一入口好辣转头就无果d,有d似washabi感觉,不过唔同味。搞到愈辣愈想食。愈食愈过瘾。下次会试埋条鱼先。推介:烧鸡亦加泰国辣汁必食。
泰国辣汁鸡亦
烧肉串