2022-07-27 38 浏览
虽然店舖好似主打鸡煲加火锅,但同朋友一坐低见到新推出既限时头盘餐牌有麻辣烤鱼,觉得好似特别啲,所以就转左食麻辣烤鱼Set C 澳洲M4和牛海鲜大满贯 $398头盘:重庆麻辣烤鱼虽然见到个汤好红好多辣椒咁,但我地叫左小辣,食落无想像中咁辣。烤鱼好大条好多肉,而且唔多骨,配菜仲有豆卜,莴笋 ,高丽菜,两个人食完头盘都有少少饱!芝士焗大头虾 每人都有半只跟餐送既大头虾,大头虾都几大只,肉质爽口弹牙驾鸯汤 +$30椰青香茅青柠汤/药膳养生牛奶锅因为烤鱼试左麻辣锅,所以打边炉叫左两个清啲既汤底。椰青香茅青柠汤有泰式感觉,酸酸甜甜,几开胃,同海鲜都几夹。药膳牛奶锅奶白色,味道都几浓郁牛肉大满贯店员会先上一客共有8款既牛肉拼盘,澳洲M4和牛、封门柳同安格斯牛小排系限量,其他都可以无限量添加。其中M4和牛雪花纹理最靓,牛味香浓,肉质嫩。另外任食牛肉当中最推介牛板腱,以任食质素黎讲都算出色!海鲜拼盘海鲜有5款,包括鲍鱼、青口、蚬、虾同扇贝,全部都好新鲜,虾鲜甜弹牙,鲍鱼软淋其他配料可以用手机落单或者系出面雪柜自取。配料款式都几多,有花雕醉鸡、墨鱼滑、蟹子虾滑、花胶、木耳饺、脘鱼片、广岛蚝、丸类同蔬菜等。
虽然店舖好似主打鸡煲火锅,但同朋友一坐低见到新推出既限时头盘餐牌有麻辣烤鱼,觉得好似特别啲,所以就转左食麻辣烤鱼

Set C 澳洲M4和牛海鲜大满贯 $398

头盘:重庆麻辣烤鱼

芝士焗大头虾
每人都有半只跟餐送既大头虾,大头虾都几大只,肉质爽口弹牙

驾鸯汤 +$30
椰青香茅青柠汤/药膳养生牛奶锅

牛肉大满贯

海鲜拼盘

其他配料可以用手机落单或者系出面雪柜自取。配料款式都几多,有花雕醉鸡、墨鱼滑、蟹子虾滑、花胶、木耳饺、脘鱼片、广岛蚝、丸类同蔬菜等。丸类款式都几多,比较特别系芋头包心贡丸,入面包住粒芋头,食落好绵滑,好似芋泥咁,几好食。木耳饺入面系猪肉馅配木耳丝,口感爽脆。脘鱼片好嫩滑,而且无骨,大啖大啖食都无问题!

饮品柜都有好多唔同种类既饮品,有自家制既桂花乌龙茶、蜂蜜菊花露,而汽水仲有比较少见既枝装可乐,平时少饮汽水都忍唔到要饮番枝!

甜品有2款品牌既雪糕拣,虽然另一款少见啲既品牌比较多口味选择,但个人都系钟意依雀巢雪糕多啲。