6天前
#chuchu食在荃湾📍 四妹厨房系屋企嘅味道🏠作为无饭家庭呢间小店我真系大推‼️老板老板娘好热情,真系好似翻咗屋企食饭咁!佢哋仲有做到会、bbq到会、贺年糕点、盆菜都有!💡 佢哋有人头饭同人头汤😋我呢晚喺印度椰子煲猪展汤!好饮,冇味精!白饭仲要任添啊!—————————————————————❣️ 红烧乳鸽(一只) $58烧到个皮好香脆 ,细细只但系啖啖肉,用咗南乳腌,仲撒咗啲淮盐系面!. ❣️香炸鲮鱼球 $68炸到好靓,咬落去一啲都唔腥(因为🐷超怕腥),仲要好弹牙!.❣️豉汁蒸加州鲈鱼 $88好新鲜!加州鲈鱼比较小系出面餐厅食到,仲要好新鲜,好滑!.❣️ 蕃茄肉碎炒蛋 $72呢个蕃茄炒蛋真系劲正!!!𩠌饭一流!仲好有新意将炸午餐肉代替左肉碎!.💬 基本上每款𩠌都系$70-80,仲可以+$20要碟菜!—————————————————————不专业评分👅好味指数: 8.5/10 💰性价比: 8/10👍🏻推荐: 9/10 —————————————————————🏡地址: 四妹厨房 (荃湾)荃湾西楼角路186-200号荃昌中心昌安商场地下5号舖🕑营业时间: 07:00-21:30————————
📍 四妹厨房
💡 佢哋有人头饭同人头汤😋 我呢晚喺印度椰子煲猪展汤!好饮,冇味精!白饭仲要任添啊!
❣️ 红烧乳鸽(一只) $58
❣️香炸鲮鱼球 $68
炸到好靓,咬落去一啲都唔腥(因为🐷超怕腥),仲要好弹牙!
❣️豉汁蒸加州鲈鱼 $88
好新鲜!加州鲈鱼比较小系出面餐厅食到,仲要好新鲜,好滑!
❣️ 蕃茄肉碎炒蛋 $72
💬 基本上每款𩠌都系$70-80,仲可以+$20要碟菜!
不专业评分
👅好味指数: 8.5/10
💰性价比: 8/10
👍🏻推荐: 9/10
—————————————————————
🏡地址: 四妹厨房 (荃湾)
荃湾西楼角路186-200号荃昌中心昌安商场地下5号舖
🕑营业时间: 07:00-21:30