2024-04-03
陈根记搬左去石门既陈根记已经无以前咁多人,搬完之后食过一次觉得逊色左好多(不论气氛定味道),事隔年几再比多次机会佢试下!黄金头抽鸡呀姐好主动过黎推介,见无咩心水菜就叫埋。不过都唔错,鸡够滑,浸得够味亦有鸡味。椒盐鱿鱼须炸得够透够甩脆,无食到一旧旧粉,但偏咸生炒骨叫黎比D后生仔送饭一流,够火喉,惟唔够啖啖肉,肉粒较细。豉油皇鹅肠失望,无咩味,好韧身,咬唔开。砵仔焗蚝失望X2,咬落散开,食落粉粉地,无左蚝身爽口肉质,大家食左两啖都无勇力KO佢。马拉盏炒通菜份量比想像多,正常发挥豉油皇炒面炒得算系咁, 唔会太湿亦唔系干曾曾,可以食到1-2碗。野食整体黎讲都系一般,无惊喜,无难忘,无咩想特别再Encore。唔知我地系咪晚巿较早食(6点半左右),无咩人入座。虽然无咁好气氛,但系可能少左野做反而D同事好好态度,又主动拎櫈比你放袋, 又主动跟单。呢样系唯一令我受宠若惊既地方
黄金头抽鸡
椒盐鱿鱼须
炸得够透够甩脆,无食到一旧旧粉,但偏咸
生炒骨
叫黎比D后生仔送饭一流,够火喉,惟唔够啖啖肉,肉粒较细。
豉油皇鹅肠
失望,无咩味,好韧身,咬唔开。
砵仔焗蚝
马拉盏炒通菜
份量比想像多,正常发挥
豉油皇炒面
炒得算系咁, 唔会太湿亦唔系干曾曾,可以食到1-2碗。