2021-07-25
之前系太和食过呢间 对个西班牙烤乳猪念念不忘今次系MIKIKI又见番佢 决定坐低食多次Tomaine Vegetable Wrapped Beef Steak $98牛小扒外层富焦炭香 颜色粉嫩 充满肉汁而且肉味突出用罗马生菜包住再加烤肉酱 立即有韩式烤肉既感觉美中不足系牛肉带少少筋 略有嚼劲 Scrambled Eggs with Chorizo & Crispy Potato $88同平时食pizza既辣肉肠唔同 佢比较深色同有咸香 厚切有口感炒蛋都算滑 马铃薯丝幼切酥脆香口 湿润既滑蛋配上脆薯丝又几有趣Tapas Brew Roasted Suckling Pig $188同上次系太和食一样 keep到水准 份量睇落唔多但绝对够2个人食即烤即食外皮超级香脆 一切开肉汁即刻流出尼厚肉得尼好juicy 猪油味香浓 原汁原味都已经非常不错另外今次配既酱汁系磨菇汁 好似磨菇汤咁浓郁 用个酱尼点牛小扒都好夹咁岩呢几日都唔热 夜晚仲凉凉地 拣左户外座位 好舒服可惜因为要揸车 无得饮酒唯有叫西瓜汁 如果唔系一定叫杯啤酒/SANGRIA
今次系MIKIKI又见番佢 决定坐低食多次
牛小扒外层富焦炭香 颜色粉嫩 充满肉汁而且肉味突出