2021-12-30
已经唔系第一次过来食饭, 真系可以讲会食上瘾, 重点系今次过来无预先订位, 真系 walk-in, 一踏入门口, 亲切友善既员工就话今日既 Afternoon Tea 已经 full 哂, 因为我去到既时候系 1 点半有多, 但我话我想食 Brunch, 唔知仲有无得食, 估唔到竟然答案系有, 而且仲可以食 2个钟, 咁就顺利入左去 ! 其实呢度星期日既 brunch 基本上网上都系 book 唔到, 主要系呢个 brunch 有齐中西美食, 而且留言都系个个赞不绝口, 所以一定要来试试 首先来既系最喜欢既海鲜并盘 - 波士顿龙虾, 生蚝, 帝王蟹, 大虾, 非常新鲜, 之后系 5小碟, 呢 5小碟系无限任点, 包括 : 豉椒炒小墨鱼, 豉油鸡, 蕃茄布拉嘉芝士沙律, 法式鸭肝冻批, 蜜汁叉烧, 5款味道都非常好, 个人最爱系法式鸭肝冻批同埋豉椒炒小墨鱼, 随后就系主菜, 每人 7款拣 1款, 我拣左烟三文鱼牛油果多士, 屋企人就拣左黄金虾球配白饭, 一边吃主菜, 一边再加添几个小碟, 最后真系食到几饱最后 3款甜品中拣左红豆沙芝麻汤丸, 如果连红豆沙都可以无限任点就好 ! 加埋杯
最后 3款甜品中拣左红豆沙芝麻汤丸, 如果连红豆沙都可以无限任点就好 ! 加埋杯 Mocha, 呢餐系完美既完成, 结果系食左成 4 点先蕫离开, 另外要赞既系呢度每一位员工, 每次过来都感受到好 warm, 好亲切, 笑容满面, 简直系无可能唔会再来