2023-05-01 59 浏览
一心想去打边炉,但系旺角要揾间无时即,好食而又坐得舒服嘅店真系唔多🤦🏻‍♀️。 同朋友唔打唔撞去左女人街入面一间叫明记。潮锅,入到去环境好干净企理又宽敞,唔洗坐到逼逼涩涩,感觉已经好舒服😄。坐底就问啲员工有乜好介绍,佢地本身有几个 海鲜set拣, 2个人可以叫唔同 set, 我地就叫左 set A, B ,加本地手切肥牛。第一样上嘅系刺身,新鲜😋,个盘放左好多冰冻住啲刺身,慢慢食都唔怕!之后好快就上海鲜拼盘! 海鲜完全新鲜,鲍鱼同🦐 仲系到旭下旭下,见到都开心,话晒系旺角打边炉好少见到活海鲜放系面前,唔臭都已经系"奇迹" ,更何况系活的吖😱😱😱!我地仲叫左本地手切肥牛,唔洗多讲,大家见到啲纹理就知"正" ! 相都未影就已经比我好快手食左一片😆。手打四宝丸,唔好见一碟得一粒,每一粒都大粒过乒乓波,一粒可以一人一半食,每粒都爽囗弹牙😋。冻OT, 真心觉得好贴心,大大杯超够饮,最紧要系仲有熊仔OT 冰系入面,就算放内左啲冰溶都唔会减淡 OT 嘅味道😍。其实仲叫左油炸鬼,炸午餐肉同明记自家包嘅云吞。 炸物热辣辣一上台我就已经系咁食,停唔到囗😆。 云吞大大粒,入面系冇肉嘅云吞但就有1 1/2 大🦐

刺身拼盘

海鲜Set A, B

我地仲叫左本地手切肥牛,

手打四宝丸

其实仲叫左油炸鬼,炸午餐肉同明记自家包嘅云吞。 炸物热辣辣一上台我就已经系咁食,停唔到囗😆。 云吞大大粒,入面系冇肉嘅云吞但就有1 1/2 大🦐系入面,而啲吞皮仲有🦐味,唔同平时食嘅云吞。

全餐食得好开心同超惊喜,坐得舒服,员工好nice, 老板好 friendly, 一睇就知系家庭式生意,感觉舒服自然会去关心客人需要啲嘢。

出去埋单仲送每位$50 coupon, 下次去食每人可减$50👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻。

钟意食海鲜嘅朋友 don't miss it 吖~~!

PS---- 汤底我地叫左芫茜皮蛋,汤料多而清,大家可以试试👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2023-04-30
刺身拼盘