2005-06-13 38 浏览
今日一条友去咗呢度食tea buffet,但原本0既兴致因为一d烟而完全消失。事缘我两点半去到,餐厅系半开放式,即唔系密封𠮶只啦,我坐门口隔篱,电梯对开0既位,食到中途就闻到有阵烟味,我一望出去,原来有两条友响电梯口食烟倾偈,仲一支接一支咁煲.我去酒店或宾馆餐厅食野就系唔想吸二手烟,但,我好失望啰,响一个有冷气0既公众地方竟然唔禁烟,唉.......!如果唔系buffet,我一早埋单走咗.𠮶时先三点几,就咁吸住d二手烟食嘢,就算d嘢食好味,我都冇咗心情,更何况d嘢食.....热盘只有六款,有酿薯皮,咖喱角,鸡肉肠(咸咗d),白汁芝士吞拿鱼长通粉(我食得最多系呢样,差唔多食咗一大碟),叉烧包,叉烧肠(唔够热),仲有粥(系lunch buffet食剩拎过唻).冷盘及甜品有沙律2款(2款都有肉既,ok啦),寿司,三文治(好似系火腿).另有汤,橙汁,什果宾治(无什果但都几好饮0既),柠水/茶/啡,牛奶公司雪糕2款(石板街,云呢嗱,另有椰丝,七彩碎糖,提子干作配料),芝士蛋糕,普通蛋糕,法式什饼(小件西饼),什果啫喱,椰汁糕,黑芝麻布甸(几香几滑),红豆糕及另外3款不知名糕点.服务方面,收碟太慢

服务方面,收碟太慢,我食完第二碟嘢,第一只碟都仲未收.

我觉得我会宁愿去番我第一次食tea buffet 0既百乐,就算山景阁都好过呢度.