2023-10-18
当日系同屋企人walk in,试下呢间店,主要又见佢可以用openrice pay付款,够方便。我地食左一个钟都无都好快卖单走左,唔明点解呢间咁多人帮衬。落单要自己手写落单,坐位都相当迫。明炉乌头鱼确实唔错,佢个酸梅味道好出,鱼肉岩岩好。叫左生菜包猪偏咸,菜又细块又烂另外叫左个菠萝炒饭,因为屋企老人家钟意食,黎到个卖相系ok,但炒饭加埋得4粒菠萝粒仔都唔知有无。另外饮品方面,其中一杯叫左金不换菠萝沙冰(无影相),成杯饮左3分1到就无饮,尽左最大努力,完全零菠萝味,只有金不换既草青味,简直中伏最后卖单,同老细讲比openrice pay,佢话坏机。跟住话比信用卡,佢望一望我张单又话要够500先可以用,我张单系450蚊。再问咁可以比咩,佢就话现金、wechatpy同支付宝。老实讲,咁佢就唔门口贴哂话会接受咁多付款方式,又无贴埋满几钱先用得,到比钱时唔系话坏就话唔收。真唔明点解仲要咁多人帮衬,岩岩再细心睇其实呢间都真系好多差评,唔会有下次,九龙城大把其他Thai菜
明炉乌头鱼确实唔错,佢个酸梅味道好出,鱼肉岩岩好。
叫左生菜包猪偏咸,菜又细块又烂