2019-07-27
天气热 🥵系旺角行街行得攰 想揾个方便又凉浸浸嘅地方坐下同填饱个肚.望一望对面街 见到挂住个红灯笼🏮嘅铺头 原来系食拉面 就拣呢间 !!!!入面装潢同平时系日剧睇到嘅拉面店一样😂系个点餐机拣完野食之后 坐系到等食.我地叫左个一个别天神套餐<豚骨汤面+饺子+小龙虾蟹子沙律> 重有一碗虾味噌豚骨汤面.台前面贴住中日翻译介绍佢地嘅汤头系无添加味精 用压力煲将豚骨同水熬成浓汤.亦有介绍客人可以用架上嘅配料自行添加口味 包括有浓味同辛辣味.先黎左小龙虾蟹子沙律小龙虾份量不吝啬 用紫菜包黎食 都几有趣嫁!!!!.之后就黎两款拉面猪骨汤面系我嘅 虾味噌豚骨汤面系朋友嘅.豚骨汤面 先饮左啖奶白色嘅豚骨汤 汤头好浓郁而且唔油腻 因为无添加味精 食完都唔觉得口渴 👏🏼👏🏼之后我重加左辣芽菜同红姜丝 添少少辣度 芽菜同姜丝都好爽口 溏心蛋个流心效果好喜欢💕 叉烧熬得好腍 脂肪比例好好🤤拉面软硬度适中.虾味噌豚骨拉面 一黎到已经闻到阵咸香味 我即刻饮左一大汤匙 汤头颜色较深 系香浓豚骨汤上再添鲜味上面铺满大量樱花虾 👍🏼👍🏼.饺子🥟饺子煎得外皮香脆 点上饺子汁 酸酸地 好好味😋
系个点餐机拣完野食之后 坐系到等食
先黎左小龙虾蟹子沙律
小龙虾份量不吝啬 用紫菜包黎食 都几有趣嫁!!!!
之后就黎两款拉面
猪骨汤面系我嘅 虾味噌豚骨汤面系朋友嘅