之前生日朋友买过依间既蛋糕比我庆祝, 个阵都系第一次食觉得好靓之余又好食, 今晚去朋友屋企聚下食个饭, 想买d甜品上去大家开心share, 就去La Famille拣几个蛋糕蛋糕柜个个蛋糕都好靓好吸引, 每个蛋糕都盖上一个玻璃罩, 感觉更卫生之余又美观! 而且味道选择真系几多, 选择困难症既我企系度望住个柜足足10分钟, 就拣左4个小蛋糕, 8个人食岩岩好呀蛋糕盒系直立式, 几特别,  而且店员入盒既时候会将每个蛋糕底板痴实个盒, 所以沿途拎住既时候非常方便, 唔洗就住就住惊撞烂个蛋糕, 拎到番屋企仍然系好靓好完整, 哩一点十分之欣赏呀DOUBLE CHOCOLATE双重朱古力面头铺左一层cream, 朱古力味浓厚, 入面廉又软滑, 加埋朱古力脆脆, 好多层次。 JANPANESE YUZU日本柚子柚子味慢慢散发出泥, 清甜之余一d都唔觉得腻。EARL GREY TEA英国伯爵茶依个系我自己好中意EARL GREY既味, 所以一见到有就想试佢啦, 食落真系好浓既茶香, 中意EARL GREY既人一定要试下~SETOUCHI LEMON & HONEY濑户内柠檬蜂蜜清新之选, 食落会先尝

DOUBLE CHOCOLATE双重朱古力

JANPANESE YUZU日本柚子
柚子味慢慢散发出泥, 清甜之余一d都唔觉得腻。

EARL GREY TEA英国伯爵茶

SETOUCHI LEMON & HONEY濑户内柠檬蜂蜜
清新之选, 食落会先尝到柠檬味, 然后散发出淡淡既蜂蜜味, 唔会好甜, 味道好平均配合得好好。

朋友们都好中意, 重点系佢好睇又好食, 蛋糕松软, 忌廉香滑, 食既时候好奇上网SEARCH下, 原来佢系不添加任何化学香料同埋色素, 唔怪得食落既甜味好自然又唔会太OVER~ 下次再试埋其他味先
外卖自取