2025-01-22
新鲜生猛海鲜放题今日终于轮到我BOOK到开业以黎都超级难BOOK既高质新鲜海鲜放题,一入到去发现好几个大海鲜池,坐到埋位首先拣左汤底先,食海鲜🦞当然要拣d冇咁浓味既汤底,所以就叫左(海鲜浓汤锅),拣完汤底就出去海鲜池拣海鲜,海鲜池好大,有鲍鱼/三点蟹/大头虾/草虾/九节虾/沙白/白蚬/花甲,仲要系无限任食,香港真系冇边间放题做到,除左鲍鱼会有专人清洗外,其他都系现捞现自己煮。每只捞上黎都仲系紥紥跳。鲍鱼交俾专人清洁期间,我地就扫code拣下d熟食,老婆就出去自助区拎酱料同其他食物🥘。估唔到酱料竟然有20几款选择😋正常酱就唔介绍,有几款酱好特别(芝麻蒜香酱/烤脆蒜油酱/炭烧葱油酱)汤底话咁快到左,海鲜🦞都洗好了,有晒教学每款海鲜煮既时间,唔怕煮过龙,新解即捞海鲜真系唔同d,咩酱都唔驶都好好食,大头虾只只都有膏,三点蟹好鲜甜,都有d膏,其他海鲜都不断可以追加,无限食。食完海鲜就食熟食鹅肝多士:块鹅肝成吋厚,又大块,煎到金黄香脆,入口即溶。羊架:肥瘦均匀,有羊味又唔会太骚。烤榴梿:食左差唔多7旧,好香甜,又软糯。黑糖麻薯:每次必食,新鲜炸起,外脆内软,一咬落去黑糖酱爆晒出黎,要好小心食。芝麻
食完海鲜就食熟食
鹅肝多士:块鹅肝成吋厚,又大块,煎到金黄香脆,入口即溶。
羊架:肥瘦均匀,有羊味又唔会太骚。
烤榴梿:食左差唔多7旧,好香甜,又软糯。
芝麻鸡翼:又系必食,即叫即炸。
饮品方面有几十款选择,又有清酒,椰青水,自泡茶,
甜品方面有我最爱既榴梿布甸🍮,牛奶布甸,杨枝甘露,仲有大福,巴斯克蛋糕🍰,10几款选择。
最后点少得甜品雪糕,剩系有得食哈根大/movepick依2大牌子都值回票价。
总结:香港真系好少有即捞即煮新鲜海鲜,仲要有咁多选择,下次要再带屋企人再黎。
#海鲜#任食#放题#九龙湾#foodie#hkfoodie#美食