今日我最好嘅朋友离开香港,下昼去完送机一个人返屋企,冇乜心机食晚餐,但知道点都要食啲嘢唔好饿坏,于是行吓行吓,就去咗屋企附近呢间小店试试。平日嘅晚市堂食唔算多人,相信因为今日开始强制用安心,所以唔多唔少影响咗堂食嘅生意,但相信呢间餐厅都几受欢迎,因为都见小店间唔中都有接啲外卖单。我第一次嚟食,就拣咗期间限定嘅滑蛋鳗鱼饭。跟餐免费可以饮美式咖啡或者台湾花茶,我见佢系现磨咖啡豆,其实好吸引,不过夜晚都系唔好饮咁多咖啡,于是决定拣台湾茶。落Order之后,听到佢哋即刻准备制作滑蛋,即叫即做,用心制作。大概7、8分钟就有得食。第一个感觉,卖相真系好靓,滑蛋超级鲜嫩,应该用咗日本蛋,因为有好浓嘅蛋香。鳗鱼份量都好够,上面仲有啲紫菜碎,增加咗成个饭嘅香气。呀,唔好意思,我成日讲「饭」,但其实里面真系「非饭」,成碗「饭」都系椰菜花碎+少少藜麦,食落口同食紧白饭好似,但感觉好light好轻盈,食晒成碗都零罪恶感,但又有饱肚感,真系好开心!原本心情好差,但结果我越食越开胃,一口气食哂成碗见底,超满意,大满足!诚意推介各位努力减肥但又唔想挨饿嘅同路人嚟试试~

诚意推介各位努力减肥但又唔想挨饿嘅同路人嚟试试~