近排天气热到🌞真系冇乜胃口食d热辣辣嘅野🥵一于黎Donki鲜选寿司食时令新menu先😍🍣前菜拼盘酱油煮三文鱼皮配日式厚蛋烧,日式嘅酱煮三文鱼皮同港式有d唔同,系慢煮方式煮到三文鱼皮d胶质出黎,口感偏冧身,酱油味道偏甜。而厚蛋烧系日本传统高汤嘅味道,不过不失。🍣刺身拼盘有竹荚鱼和油甘鱼刺身,两种鱼都充满油脂配上脆脆嘅海苔,口感丰富。日本生蚝刺身🦪原只上有手掌咁大🫱🏻生蚝上面仲有柚子汁调味劲新鲜蚝味浓😍🍣天妇罗拼盘🍤有齐炸虾、沙追鱼、时令红薯、炸菇,新鲜炸起。个人觉得沙追鱼最好食,鱼肉细嫩又无骨👍🏻🍣寿司特选箱压寿司拼盘,有三文鱼,熟虾,星鳗同鲭鱼,我最中意食饭鲭鱼,鱼肉肥美又带甜再配上酸酸地嘅寿司饭。另外有散叫佢地嘅时令盐汁烧寿司,有鲷鱼、油甘鱼、三文鱼、赤虾,盐汁烧再加上火炙,令鱼油进一歩逼出黎🥰识食一定食呢款盐汁烧🤓🍦甜品北海道夕张蜜瓜软雪糕🍦好浓嘅蜜瓜味一d都唔香精🍈另外士多啤梨拼蜜瓜大福,QQ嘅大福皮入面包住士多啤梨奶油,味道偏甜配茶岩岩好👌📍#鲜选寿司 (#铜锣湾美食)#铜锣湾 百德新街22-26号名珠城1楼➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去饮饮食食😎

🍣前菜拼盘
而厚蛋烧系日本传统高汤嘅味道,不过不失。

🍣刺身

🍣天妇罗拼盘🍤
有齐炸虾、沙追鱼、时令红薯、炸菇,新鲜炸起。
个人觉得沙追鱼最好食,鱼肉细嫩又无骨👍🏻

🍣寿司

🍦甜品

📍#鲜选寿司 (#铜锣湾美食)
#铜锣湾 百德新街22-26号名珠城1楼

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去饮饮食食😎