2023-09-25 208 浏览
荃湾呢间新cafe开咗都有一段时间,本身以为系得门面靓嘅打卡店,点知几有惊喜!!!!▪️ 酸甜苦辣生吐司 $88 ▪️ 卡邦尼意粉 $78 ▪️ 苹果金宝 $68▪️ Cruffin $58苹果金宝热焫焫上碟,金宝非常香脆,唔会过甜太厚身,非常轻盈,苹果嘅肉桂调味亦唔过火,连埋云呢拿雪糕一热一冻,咸咸甜甜超级好食!系近期喺香港食过算出众的Apple Crumble! 卡邦尼意粉猪腩肉焗到边边位劲焦脆,甜甜地,好好食 😭 蛋黄加芝士煮成嘅酱汁非常浓郁,我觉得惊喜在无过腻,亦唔会太咸。系中午食完唔会滞住滞住嘅感觉。略嫌意粉可以再有咬口啲,但午市78蚊仲包埋咖啡,算系咁吧。自家制生吐司比想像中细粒,本身都觉得「哇88蚊,凭咩仲贵过意粉????」但食完都明白厨师嘅心思!吐司非常松软,面包组织绵密,面包皮劲烟靭劲好咬!面包控真心必试!四个酱入面,我估唔到最有夹嘅,反而系九唔搭八嘅本地虾米辣椒酱 🥹🥹超级超级惹味,想打包一樽酱拎走!希望店家会用呢个酱发明多啲菜式,意粉都OK的!火龙果果酱反而偏甜我麻麻,宇治抹茶奶酥酱就正常发挥,话梅番茄果酱几开胃~今次仲试埋自家 Cruffin 😍! 最欣赏自己home

▪️ 酸甜苦辣生吐司 $88
▪️ 卡邦尼意粉 $78
▪️ 苹果金宝 $68
▪️ Cruffin $58

卡邦尼意粉猪腩肉焗到边边位劲焦脆,甜甜地,好好食 😭

今次仲试埋自家 Cruffin 😍! 最欣赏自己homemake bakeries嘅咖啡店!Cruffin表面洒上糖粒,撕开食感觉有啲似牛角包,配埋柚子忌廉有种食紧donut嘅感觉~不过呢个要share都几饱lol

✨ 过日辰✨
📍 荃湾享和街16号地下D号舖