2019-08-31 521 浏览
过海揾食……难得有个住对面海既朋友,所以就叫佢带路去食好西,家住荃湾既我去筲箕湾都要成粒钟,不过朋友话绝对唔会令我失望咁话㖞😆🤔 朋友果然无介绍错,餐厅地方唔算好大,装潢带有日本风,啱哂钟意去日本旅行既我😊😉-☆ 海南鸡饭 HKD$80用全透明四方摆设碟上碟,真心觉得靓😍 个海南鸡饭即时high class左😆👏 鸡既份量唔少,肉质都算几嫩滑,最喜欢嘅系食到鸡用含酒既糟卤汁腌制过👍食落有微微酒香味🤤 有个细壶仔入面装住热汤,唔会惊好似地方咁放凉,绝对细心,值得一赞😚-☆ 蒲烧鳗鱼笼仔糯米饭 HKD$78上碟系用四方竹盒装住,糯米饭由荷叶包裹住,再除去上层令糯米饭外露,所以糯米饭充满住浓浓荷叶香味🤤 糯米饭上面有大大条蒲烧汁鳗鱼,鳗鱼整得十分腍身,亦好入味,鳗鱼上面有颜色鲜艳既鸡蛋丝,为成个饭更锦上添花🤩 糯米饭蒸得十分软腍烟韧,个人非常喜欢😋😋
过海揾食……

☆ 海南鸡饭 HKD$80