2017-01-05 465 浏览
一早要同小朋友尖沙咀霸位睇烟花。早啲出去顺便食饭。但间间都超贵。酒店不在话。普通餐厅都唔平。一家大小都好重皮。老婆打电话问朋友。佢细妹话尖东有间唔起眼的食意粉餐厅,唔多人知,价钱唔贵。过年应该Ok .那间餐厅叫“意粉㕑房”,在加连威老道头,好近尖东。食完去海边霸位方便。同老婆行到去,要落地库. 周围环境几好,坐低看餐牌价钱,套餐最贵都唔过二百二连加一。New Year 日子好低。我要个西冷牛扒,老婆食黸鱼,扒。两个细路食猪扒。最正是汤,茶免费添加。食物份量有些大。男人刚刚好。女人小朋友就大份啲。份牛扒5成熟有些生,但肉质我个人就觉得好,老婆条鱼扒就平凡,无鱼味,知道是冰鲜货,当然一分钱一分货,,是合理的,最低限度无雪味。还有一提。服务真是不错,饮几次汤那些服务生都无问题。整体性价比高
2016-12-31
庆祝纪念