2017-09-21 95 浏览
荃湾食饭, 本来谂住去熊猫酒店度,打边炉食下点心,做个丰富嘅lunch,点知原来已经搬咗, 冇黎咁多年,真系咩都变晒, 唯有揾平食, 去咗对面商场 。我哋叫咗 卡邦尼烟肉忌廉意粉, 大大份好抵食 ,芝士又够足料, 烟肉又多, 意粉煮得啱啱好完全唔会过琳,啱晒口味。 唯一真系要讲嘅, 如果个汁可以再"杰"身一啲,就一流。再黎黑松露蘑菇意粉, 黑松露味唔算得出,但系胜在蘑菇够多,一样都系大大份,味道也不错。饮品一人一杯青柠梳打, 有啲失望, 青柠味唔够重, 半个青柠,笃到手都软都唔够味 ,好在够冻。甜品方面叫咗金公主, 其实就系芒果西米露配炖蛋,新奇有趣估唔到咁好食。 最重要系唔算好甜。 如果知道金公主系芒果西米露, 就唔再乱叫多碗扬枝金露试下其他嘢。但杨枝甘露够足料, 西柚带点苦涩味, 如果系酸酸甜甜 味道更加美味。咸甜两样都唔错 ,估唔到荃湾都有其他好嘢食。

咸甜两样都唔错 ,估唔到荃湾都有其他好嘢食。