2011-09-19 17 浏览
未够6点就到, 因为据闻6点半已经要等150张枱 ~ 唔洗等位, 不过朋友仲有10 mins 先到, 佢地好好都俾我入去先 ~ 我坐门口第一张枱, 坐低唔够5mins, 我就发现好嘈 ~ 基本上系每次一有人入来, 全间 一风堂 既人都会 讲 欢迎光临 之类~而我后面就系 noodle bar, 4-5个 师傅 会同时间讲, 真系好嘈~ 坐我对面果几个人, 一路食一路话呢到好嘈, 其中一个女仔 未食完就话 呢到太嘈所以闪左 ~ 虽然明白 呢个系 日本传统, 但系 都应该可以改善下 朋友到左之后 佢都觉得好嘈, 于是要求换位, 换左去远少少既位, 即刻好好多, 起码我地听到对方讲野 ~ 讲番 拉面~~ 我地叫左 白丸元味 同 赤丸新味 ~ 白丸加蛋, 我拣左 面 系 普通硬度, 初初食觉得个 汤好好味, 不过食到中段 觉得有d 淡, 个蛋就 非常正, 系 半熟蛋 ~ 令人回味 ~ 试左 朋友少少 赤丸, 赤丸味浓d, 不过有d 辣, 下次会试呢个 ~ 佢拣左 面 系 硬~ 但系食落去 我同果碗 无咩分别 ~ 另外仲叫左 薯仔沙津, 旁边既 我地以为系 椰菜, 原来 系 白萝卜 ~ 薯仔
未够6点就到, 因为据闻6点半已经要等150张枱 ~

我坐门口第一张枱, 坐低唔够5mins, 我就发现好嘈 ~

虽然明白 呢个系 日本传统, 但系 都应该可以改善下

讲番 拉面~~ 我地叫左 白丸元味 同 赤丸新味 ~
白丸加蛋

赤丸

佢拣左 面 系 硬~ 但系食落去 我同果碗 无咩分别 ~
薯仔沙津

薯仔好好食, 不过如果可以多 d 就 更 perfect !

整体来讲 系不错的 ~~

2011-09-15