2011-04-26 13 浏览
前日(24-4-2011 Sun)朝同男友起身,佢返工前陪佢食o野,问佢想去边o度食?佢话落荃湾,啊好吖.落到荃湾都要揾o野食,行o黎呢头有好多间我o地都未食过,但由于未够11:00am,又唔系间间都ready好,我o地见呢间好似ready,o系外面睇餐牌,见佢将东南亚菜,改为配拉面同乌冬,我自己就觉得不伦不类,不过男友觉得有趣,于是同佢食啦.入到去,老板系咁详细介绍佢o既o野食,提醒我o地拉面 / 乌冬套餐要o系午市至有一碟碟o既菜送,朝早冇,不过都叫厨房放啲菜o系我o地碗乌冬o度.我拣o左$28.00o既东瀛排骨乌冬,饮冻蜂蜜绿茶,男友要$30.00o既喇沙乌冬,饮冻金桔汁.再加一个皮蛋冻豆腐小食.等o左一阵,两杯o野饮到o黎,我o既冻蜂蜜绿茶冇乜冰,唔冻,味道有点点苦,但又冇乜绿茶味;男友o个杯冻金桔汁够冰.于是男友帮我问老板加返啲冰,佢都好乐意加,重问我甜唔甜得滞?因为佢加好多蜂蜜,我答o岩喇.加o左冰返o黎,味道就好啲喇.然后我o既东瀛排骨乌冬,有四件深色o既排骨,菜都几多,排骨上o既调味料味浓郁,其实都系台式排骨,乌冬够滑但唔算弹牙,不过唔系过腍就得啦.而男友o既喇沙乌冬有

加o左冰返o黎,味道就好啲喇.

而男友o既喇沙乌冬有煎过o既鱼片,蟹柳同好多豆泡,我冇乜点试佢o既,亦冇问佢o地comment.

之后系皮蛋冻豆腐,两件豆腐上淋o左甜甜o既汁同猪肉松,豆腐真系好冻,皮蛋味道浓郁,有返我细个时唔钟意食皮蛋o既味道,就系有啲压味.

服务:
老板除o左热情介绍佢o既食物外,重对另一个婆婆好好,因为个婆婆只系食一个捞面冇o野饮,佢埋单时老板主动问佢要唔要饮水,就畀o左杯水佢,真系好好.

环境:
虽然系一间细舖,但坐得舒适.

价钱:
o衣o家写返至记起,原来老板漏o左收我o地皮蛋冻豆腐o既钱.

其实味道分系3.5分.
2011-04-24
$29.00 (早餐)