2014-12-21
在皇室堡睇戏,晚餐都方便啲在呢度搅埋!唔想食冻食!比肥髀在戏院对出拣餐厅,肥髀就拣咗呢间食乌冬嘅!唔使排队,店员安排坐在对中庭玻璃窗尽头,左右两边双人枱,可惜对正窗口座位有人客坐了!我们坐靠墙位,尽头位都有好处,有张櫈可以放衣服,枱面已放好餐具及餐牌,我想试食家推介嘅「铁板牛柳粒蕃茄汤赞岐手打乌冬」($74),叫主食乌冬可以特价加小食!叫多「蟹子沙律」($18)及「枝豆」($15)!食物好快上:铁板牛柳粒蕃茄汤赞岐乌冬:蕃茄汤好浓,有新鲜爽口蕃茄肉,满咀蕃茄味,牛柳粒淋身有肉汁,刚刚好!但黑椒味唔强!乌冬滑溜弹牙,份量大!好简单但好味!枝豆:热食,好简单灼熟洒盐在面!会比多个配盛豆壳!味道正常!(有啲餐厅真系唔会自动比架)蟹子沙律:青瓜爽口,蟹柳唔多,蟹子卜卜脆,用普通白色沙律酱!唔会过多!酸酸地食!好味!食物味道唔错,服务就个别员工比较不耐烦!我举手想问下菜色问题,个男店员无行过来就好唔耐烦咁讲,落单用点餐纸!之后我讲话有嘢问,佢先唔情愿咁行过来!肥髀想问下佢想叫嘅便当份量大小(因为佢叫就要负责食得晒),男店员答完即刻走开!而其他店员正常!天气冻!一碗热腾腾汤乌冬!成身暖晒!
食物好快上:
天气冻!一碗热腾腾汤乌冬!成身暖晒!