2016-12-20 151 浏览
今日去左朋友龙门居的家小聚,然后大家去龙门冰室dinner,晏左黎完全唔洗等位,一去到就有位!order左蒜蓉汁铁板牛扒配薯菜,香喷喷热辣辣铁板送上枱,一黎到吓亲碟野好似比平时份量仲大碟,牛扒虽然熟左少少,但因为有少少肥膏位,食落都好淋几好味唔韧,司华力肠煎得好香口,皮好脆卜卜,薯条系我最钟意食个款粗薯条口感丰富之外,薯仔味会比较重,炸得好金黄香脆,蒜蓉牛油再加蒜蓉汁,更加带出香浓蒜香味,伴碟仲有蕃茄仔同西兰花,唔洗咁油腻健康配搭! 因为冇晒餐汤,侍应帮我地转左碗仔翅,坦白碗仔翅仲正过餐汤,虽然同平时小食店既有d唔同材料唔多,但味道唔错! 跟餐既粟米蛋沙律,好香蛋味如果再加d薯仔蓉就prefect了! 餐饮可加钱转咸柠7,龙凤柠乐,充满怀旧风味!原来食来食去呢D铁板茶餐风味,真系香港人最爱!

原来食来食去呢D铁板茶餐风味,真系香港人最爱!
2016-12-17