2019-05-22
最近食大左个胃,成日一谂食咩就食放题⋯发现而家嘅放题真系好多花款,就凭「双放题」呢三个字就吸引左我啦。呢间餐厅主要系做韩牛烧肉同火锅放题,星期六冇咩搞,条街又热,识食梗系食早嘅晚市时段啦,差成$40架!同埋早食早消化,冇咁肥⋯挂⋯呢个时段我哋冇book位都有得直接入,正!餐厅位置都几阔落,我哋两个人都可以坐一张四人台,我哋系算比较早入嚟, 之后陆续都差唔多坐满晒。睇下餐牌先,好多种选择,真系有好多款1++韩牛任食架!不过侍应一开始就讲咗佢哋会送个韩牛拼盘同海鲜拼盘,所以我哋都唔敢嗌太多住。饮品柜都几多选择,值得赞嘅系佢哋有啲一支支自家制嘅茶饮,每支都有一只茶包系入面,同埋用胶樽整,用完之后用返或者回收都比较环保。味道都唔错㗎。钟意饮烧酒嘅朋友留意啦,佢嘅角落有支真露⋯睇唔睇到?先来铺头送嘅1++韩牛拼盘,睇到啲雪花就已经流晒口水~放落个炉嘅瞬间「咋」一声真系好开心,啲肉味系咁攻埋黎,好正呀~~~虽然我唔知自己食紧嘅牛嘅边个部份,但每一块都好有牛味呀!!对于牛魔王嚟讲,系幸福嘅味道呀~~个海鲜拼盘都唔差,有鲍鱼、蛏子、大虾、青口同带子,全部都好大只,同埋烧出嚟系真系鲜甜㗎,一啲都唔腥。重
玄米茶
1++韩牛拼盘
海鲜拼盘
店舖都送咗另外一个韩式石锅鸡煲,味道不过不失。
韩式石锅鸡煲
泡菜:系属于偏酸𠮶种,好啱我口味。
泡菜
紫菜包饭:饭嘅比例比较多,同埋一份有四旧,不过佢嘅味道真系做得几正宗,未有肉食之前我就啪晒啦~
紫菜包饭
佢双料放题嘅意思原来系烧烤完之后将个烧烤盘拎走,下面系一个Gas炉,拣好汤底接放个煲落去就得啦。所以如果想打边炉嘅朋友仔要快啲食完烧肉先可以打。
我哋拣咗雪浓汤,佢有一只特制嘅打边炉用1++韩牛腿肉同1++韩牛肩肉,个边炉我就为佢地而打架。
果然冇令我失望,两只肉牛味都好重,一只仲好肥美,然而我唔知边个打边个,有得食就食架啦~
牛魔王铁证~
最后我饱到连雪糕都食唔落,你哋可以去试一试~