系蓝田探完亲戚之后,咁岩就揾依一间大壹烧鹅试下佢地晚餐🤗一入去就见到尽头挂住一只只嘅烧鹅,真系都几有气势架😛讲返野食,今次就叫左佢地既二人餐,个餐包左一个烧味双拼,两款小菜,两碗汤及饭,真系100分抵食呀!😛1. 烧味双拼(贵妃鸡拼玫瑰豉油鸡)原本想叫佢地既招牌嘅叉烧,好可惜我黎迟左一步,叉烧已经卖哂😭😭店员之后都推介不如试下豉油鸡拼白切鸡,点知黎到十分有惊喜!竟然系两只鸡脾,仲要砌到好似心形咁靓❤️豉油鸡十分嫩滑啖啖肉,豉油唔系死咸,高质!以为白切鸡系平平无奇,点知佢嘅皮带有咸香,更加食得出浓浓嘅鸡味😋2.芥末牛柳粒见到个卖相以为系好攻鼻,点知都食落个唔算太难入口,仲愈食愈过瘾,牛柳粒份量都几多,十分推荐!3.蓝田小炒皇依间餐厅竟然咁大胆叫依款𩠌叫蓝田小炒皇,但估唔到真系唔系浪得虚名,好够镬气,份量好多好足料,除左有爽脆既韭菜丝外,仲有风味十足既鱼干,送饭一流呀👍👍如果大家有多d人黎食,晚市除咗有依个二人餐之外,佢哋仲有其他镬气小菜,总有一款岩你口味架!

1. 烧味双拼(贵妃鸡拼玫瑰豉油鸡)
烧味双拼

2.芥末牛柳粒