西貢海灣會燒烤大王

Beach BBQ King
朝早起身,胃口已经瞓觉去咗🌞,晚咗啲就有得去西贡大肚满满地烧烤!一踏入去,海风扑面,吹走哂平时嘅烦恼。我哋一个大团队去到,就直头开烧!肉类选择咗鸡翼、牛肉、猪肉应有尽有啊,烤到啲皮脆脆地,入口即溶,肉味喷香💨;蔬菜方面,啲烧茄子真系出乎意料地好食,入口即化,攞嚟夹饼一啖,味道真系正中红心🎯。饮料就普通咗啲,得个可乐同果汁,下次有冇靓啲嘅茶仲好呢!而且,话说返啲面包,万勿错过啲多士,烤到啲边金黄脆口,喺脑海中留下唔可磨灭的记忆呢!夜晚烧到10点,讲笑倾偈真系揾到几个知己。而我嘅小朋友又去咗沙滩奔跑放风筝,玩得不亦乐乎🪁。唯一要提留意嘅,就系门口有时会有啲龙争虎斗,其他嘅,基本上都算系一个唔错的体验。总之,今夜嘅西贡之行,肚皮幸福,心情都跟住上升啲呢!夜晚海风同埋千万万颗星光,系城市里面揾都揾唔到嘅独有韵味🌟。