2018-11-19 627 浏览
药膳鸡煲  $198早排天气凉凉地,肥妹仔同屋企人去咗新蒲岗嘅一间烧烤店到食饭。见到有药膳鸡煲,睇个样望落都唔错,所以就叫咗一只嚟试下。佢个药膳鸡煲汤底有红枣,杞子,淮山等等药材,饮落去非常清甜。 而佢既鸡系好滑,好香鸡味,食落去啲肉一啲都唔柴,当个鸡煲滚咗嘅时候,肥妹仔同屋企人都差唔多饮晒成煲汤,因为真系超级清甜,超 滋润。蒜味风味炒蚬  $65豉椒炒蚬就食得多,蒜味炒蚬肥妹仔第一次食。呢一个蒜味炒蚬好香牛油同蒜香味,食落去好新鲜,一啲都冇沙,好好食。烧法式鹅肝多士  $45肥妹仔我系鹅肝多士爱好者,见到梗系会叫一客黎试下啦!呢度嘅鹅肝烧到非常香脆,口感好绵密,好香鹅油嘅香味,再加上多士烘到脆卜卜,涂上牛油,食落去非常正。盐烧黄立仓肥妈系海鲜爱好者,所以叫咗条黄立仓畀佢食。佢嘅黄立仓亦都系烧到非常香脆,但系鱼肉肉质亦都保持湿润,值得一赞。再点上佢提供嘅泰式辣酱,食落去酸酸辣辣,非常滋味。烧原只厚肉鱿鱼除咗黄立仓外,肥妹仔我哋仲叫咗一条烧鱿鱼。佢嘅烧鱿鱼系非常之厚身,而且烧得一啲都唔干,食落去仲好湿润,而且烧到有少少焦香,所以食落去好鲜味。蒜香烧大海虾另外我哋仲叫咗两只烧大虾,佢嘅虾系

药膳鸡煲  $198

蒜味风味炒蚬  $65

烧法式鹅肝多士  $45

盐烧黄立仓

烧原只厚肉鱿鱼

蒜香烧大海虾
另外我哋仲叫咗两只烧大虾,佢嘅虾系非常大只,而且亦都系非常厚身,食落去爽口弹牙。加埋蒜蓉上去。食落去有香蒜味又食到虾本身嘅鲜味。

美国安格斯肥牛  $208
其实除咗鸡煲之外,肥妹仔我哋仲叫咗一客 美国安格斯 牛肉嚟打边炉。佢嘅牛肉质素非常高,雪花纹好靓,食落去肥瘦适中,好香牛脂味。

白鳝片  $88
肥爸嘅至爱,每次打边炉都要叫,佢嘅白鳝片又系非常新鲜,食落去超级爽口,而且鳝嘅香味亦都有,正。

手打芝心虾丸  $58
呢个肥家姐食到拍晒手掌,真系超级好食。佢嘅虾丸系用新鲜虾肉打成,好好食不在话下,而入边真系有爆浆嘅芝士,食落去超浓芝士味。

冻柠茶  $22
冻柠7  $22