2022-06-08
星期五晚上,由于无预先book枱,所以8点左右去到等walk-in位都要等到接近9点先有位!所以如果可以,记得预早打去book枱!网烧牛舌 $78好有惊喜嘅一碟烧牛舌!虽然$78只有4片系略嫌有少少贵,但呢份牛舌胜在比想像中大片!而且切得有少少厚度,口感弹牙够juicy!日本温室南瓜沙律 $69碟虽细,但份量十足!日本南瓜连皮食一样好味!沙律仲捞埋预先处理过嘅生洋葱,令本来唔喜欢洋葱,怕洋葱生味嘅我都够胆放入口!加上用咗蛋黄酱,成个沙律一望就知会好好味!超级龙卷风 $88餐厅最出名就系卷物!呢款有鳗鱼,海老同芝士!呢个配搭一完稳阵!可惜系寿司饭略嫌过湿,令卷物无锦上添花嘅感觉!蜘蛛 $96呢款有炸软壳蟹,青瓜,牛油果同蟹柳!同样系稳阵又好味嘅配搭!不过就系饭太湿,令整个卷物太黏身!昭和豆腐煎 $58见好多枱有叫,我哋都跟住试叫一份!好喜欢豆腐外层嘅脆皮!虽然加酱汁后会无咁脆,个脆皮本身系带少少黏身,脆皮炸浆系𠮶种蚵仔煎嘅口感!加上豆腐本身又好滑,所以呢份煎豆腐都好特别!整体而言,最出色系烧牛舌!个人认为系必食!而卷物都同样出色,款式够多,但唔算好抵食,每款都接近$100!(满分为🤤x5
网烧牛舌 $78
日本温室南瓜沙律 $69
超级龙卷风 $88
蜘蛛 $96
(满分为🤤x5)
好味指数: 🤤🤤🤤🤤
抵食指数: 🤤🤤🤤