2023-04-30
豪隍点心工房一向系出名嘅观塘美食 第二间分店拣咗系太古城中心嘅Foodcourt - Carnival即刻试试佢🤪整体食物唔错 埋单两个人食到捧住个肚走大概$350以下逐款点心点评📝虾肠: 滑,皮薄,虾弹牙鲜味 而且卖相好靓 分好6旧 每旧入面都一大只虾🦐方便食客夹起烧卖:张相可能睇唔出粒烧卖有几大粒 佢一笼就得两粒 每粒都好似中咗幅射咁巨型第一下觉得好抵 咁大件好抵食🤨平时啲烧卖变咗2粒一笼嘅话计返都系贵啲但其实点心放大咗系唔好食 而且太撑肚浪费咗quota 食唔到更多点心 仲有粒烧卖有原只虾🦐食完虾肠再食烧卖已觉得食虾得到好腻虾饺: 又系巨型到痴咗线😂烧卖大旧都觉得有口感虾饺放大真系唔系好夹❌虽然皮都算薄 放大咗就无咗点心精致嘅感觉炸馒头:睇相都睇得出炸得好靓仔 可惜个包本身偏干偏硬 唔算好食🧐生煎包:呢个系最唔得 一睇个包已经唔觉得有生煎 仲要个内馅都偏少 调味一般❌XO酱煎萝卜糕: 不错 煎得香 XO酱又唔会得两Pat🤪长型春卷:炸得够香 形状好独特 呢个几推荐大家叫 条青瓜系唔知发生咩事😂玄米茶:平时大家去饮茶钟意嗌咩茶?🫖有唔少人都唔钟意太浓烈嘅茶 呢间有多个玄米茶拣 多
豪隍点心工房一向系出名嘅观塘美食
烧卖大旧都觉得有口感
虾饺放大真系唔系好夹❌
虽然皮都算薄 放大咗就无咗点心精致嘅感觉
XO酱煎萝卜糕: 不错 煎得香 XO酱又唔会得两Pat🤪
玄米茶:平时大家去饮茶钟意嗌咩茶?🫖有唔少人都唔钟意太浓烈嘅茶 呢间有多个玄米茶拣 多个选择
红油炒手: 无影到相 又系唔知发生乜事 巨型到以为食紧主食咁大份⋯⋯ 味道无问题不过饮茶都唔驶叫佢😂
✨ 豪隍点心工房 (太古)
📍太古太古城道18号太古城中心2楼255号(即系Foodcourt Carnival)