2024-11-18
蛋糕表层系当年摆酒嘅相片,一点燃火焰🔥,表层就开始慢慢融掉,再出现我哋一家三口嘅合照🎞️Zaza 真系好钟意老公呢份心思,事关呢份心意唔止令我回忆7年嘅人生变化,谂起好多开心回忆;更可以食个好好味嘅蛋糕🎂千层蛋糕嘅每层班戟皮,店主都坚持手工制作 ,做得好薄好薄🤎;而且,蛋糕特别少甜少油,一家大细都可以食得健康😚老公仲特别Order Zaza最钟意嘅伯爵茶流心酱➕焦糖脆珠➕招牌手工3.6牛乳麻糬每切一下蛋糕,伯爵茶流心酱就好似熔岩咁爆发出嚟🌋(影片有捕捉到);焦糖脆珠集中喺蛋糕上下层☄️,将牛乳麻糬夹喺正中心🐮,令千层蛋糕有更丰富嘅层次感同口感😋呢个蛋糕既好食👍🏻,又能够以唔同方式表达讯息同心意(除咗相片,日历,甚至手写文字都OK)只要为生命稍稍添加一啲仪式感,幸福感立即大大提升,极推荐俾大家纪念你哋嘅特别时刻🫶🏻
Zaza 真系好钟意老公呢份心思,事关